Mandle natural, 20/22 No.1 Chile
Syrové mandle jsou vynikající například v koláčích nebo pečivu nebo jako svačina mezi jídly. Mandle obsahují mnoho vitamínů, například A, B1, B2, B6 a E, oleje podporující trávení a více vápníku, hořčíku a draslíku než ořechy.
Mandloň patří do čeledi růžovitých a pochází z jihovýchodní Asie, ale dnes se pěstuje především v USA, Středomoří, Pákistánu a Íránu. Rozlišujeme mandle hořkou, která není vhodná ke konzumaci ve větším množství, protože obsahuje jedovatý amygdalin, a mandle sladkou. Měkká, bílá sazenice obecně označovaná jako mandle je pokryta tenkou hnědou slupkou a nachází se v jádru plodu mandloně. Plody při zrání praskají a odhalují jedno až dvě tvrdá, skořápkovitá jádra.
Standardní doba dodání do 48 až 72 hodin od objednání.
Doba trvanlivosti od objednání je tedy 9 - 12 měsíců.
Sáčky se znovu uzavíratelným zipem.